Ervaren Nijland tekent op de Vijverberg: "Het verhaal klopte"

5 juni 2018, 20:58

Stef Nijland weet zeker dat hij een goede keuze heeft gemaakt door te kiezen voor De Graafschap. De aanvaller verbond zich onlangs voor twee seizoenen aan de promovendus en kan niet wachten om te gaan spelen op de sfeervolle Vijverberg.

De 29-jarige aanvaller komt over van PEC Zwolle en had direct een goed gevoel bij De Graafschap. "Ik had al wat langer contact met trainer Henk de Jong, die wilde graag dat ik naar Doetinchem zou komen. De gesprekken voelden direct goed, het verhaal klopte. Toen ik een thuiswedstrijd in de play offs had bezocht wist ik: hier wil ik spelen", zegt hij op de clubwebsite.

"In dit stadion wil ik belangrijk zijn voor het team. Ik wist toen nog niet of het eerste- of Eredivisie zou worden, maar dat maakte mij op dat moment helemaal niets uit. Als supporters zo meeleven en er een heksenketel van maken in de eerste divisie, hoe moet het dan wel niet tekeergaan op het hoogste niveau", stelt Nijland.

Niet alleen vanwege de sfeer in het stadion heeft Nijland voor De Graafschap gekozen, maar uiteraard ook vanwege het uitzicht op speeltijd. "Ik heb bij PEC een aantal mooie jaren beleefd en had daar ook best willen blijven, maar aan de andere kant wist ik dat het goed zou zijn om weer eens verder te kijken. Het is voor mij belangrijk dat ik in een constante fase terecht kom, dus frequent spelen. Ik begrijp dat mensen denken dat ik de laatste periode wel eens geblesseerd ben geweest, maar dat speelt nu niet. Ik ben fit en door regelmatig te spelen word ik alleen maar fitter. Met mijn ervaring in de Eredivisie kan en wil ik belangrijk zijn voor het team", verwacht Nijland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen