Platini boos: "Schaf ethische commissie FIFA af"

5 juni 2018, 10:40   Bijgewerkt: 5 juni 2018, 11:04

Michel Platini heeft opnieuw uitgehaald naar de FIFA. De oud-voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA vindt dat de ethische commissie van de wereldvoetbalbond afgeschaft zou moeten worden. Hij stelt namelijk dat de commissie meer kwaad doet dan goed.

De ethische commissie bepaalde dat Platini voor acht jaar geschorst werd en zich niet met de voetbalwereld bezig mag houden in die periode. Later werd die straf teruggedraaid naar vier jaar. "Het onrecht moet ophouden. Die commissie moet verdwijnen. Het enige doel van de ethische commissie is namelijk om als rechterarm van de FIFA te dienen", haalt Platini uit in gesprek met de Duitse krant Die Welt.

Platini werd geschorst vanwege de twee miljoen euro die hij zou hebben aangenomen van voormalig FIFA-president Sepp Blatter. Volgens de ethische commissie was er spraken van belangenverstrengeling. Platini laat echter weten dat hij een brief van de Zwitserse justitie heeft ontvangen om hem te laten weten dat de zaak gesloten is en er verder geen stappen worden ondernomen. "Het is de FIFA die mij aanklaagt en de FIFA die me veroordeelt", aldus de voormalig UEFA-voorzitter.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen