Pogba baalt van kritiek: "Ik word beoordeeld op goals"

5 juni 2018, 08:36   Bijgewerkt: 5 juni 2018, 09:13

Paul Pogba is niet blij met alle kritiek die hij de laatste tijd te verduren krijgt. De middenvelder is er niet blij mee dat hij enkel wordt beoordeeld op doelpunten en assists. Toch erkent hij ook dat zijn spel in aanloop naar het WK nog wel beter kan.

In de Premier League was Pogba afgelopen seizoen goed voor tien assists en zes doelpunten. "Neem Andrés Iniesta als voorbeeld. Hij wordt niet beoordeeld op zijn goals. Ik heb in totaal negen doelpunten gemaakt, hij zes. Maar ook voor mij is het niet mijn taak om te scoren", aldus de middenvelder in gesprek met France Football. "Wordt N'Golo Kanté beoordeeld op zijn goals? Nee, maar hij werd verkozen tot beste Franse speler in het buitenland en beste speler van de Premier League vorig jaar."

Ook bondscoach Didier Deschamps toonde zich kritisch na het spel van Pogba in de oefeninterland tegen Italië. De middenvelder begrijpt ook dat het beter kan. "Ik moet constanter en beter worden. Mijn loopbaan is nog lang niet voorbij en ik heb nog veel werk te doen. Ik hoop dat ik me snel kan ontwikkelen om zoveel mogelijk prijzen te pakken. Momenteel heb ik niet het niveau dat ik zou willen", beseft hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen