Spelersrapport: het regent onvoldoendes bij Nederlands elftal

5 juni 2018, 09:00   Bijgewerkt: 4 juni 2018, 23:43

Italië - Nederland (1-1) liet maandagavond pijnlijk zien waarom de grootmachten van weleer niet meedoen aan het WK in Rusland. Waar Italië soms nog aardig voetbalde, deed het spel van Nederland pijn aan de ogen. Daarom levert het spelersrapport van FCUpdate.nl voornamelijk onvoldoendes op.

Cillessen - 6,5

De lange trap van Jasper Cillessen is een wapen aan het worden. Hij werd bewierookt na de Spaanse bekerfinale en legde ook nu de bal een paar keer panklaar neer. Al leverde de doelman ook zomaar een keer in. Cillessen redde tevens knap toen Andrea Belotti van dichtbij vrij uit kon halen. Het zou toch jammer zijn als Cillessen komend seizoen nog een heel jaar de bank van FC Barcelona warm moet houden.

Hans Hateboer - 4

Hopelijk heeft Hans Hateboer zijn zwakste interland gehad. Op Italiaanse bodem, waarop de Groninger zich normaliter met Atalanta uitstekend staande houdt, kwam hij veel tekort. Het was alleen maar inleveren wat de rechtsback deed. Nota bene een vinger uit de kom verloste Hateboer uit zijn lijden.

Matthijs de Ligt - 5,5

De laatste tijd weinig te betrappen op foutjes, maar liet in de eerste helft de bal zomaar onder zijn voet doorglippen. Met name de eerste 45 minuten was de defensie van Oranje kwetsbaar, en daar is Matthijs de Ligt mede verantwoordelijk voor.

Virgil van Dijk - 4,5

Was zichtbaar toe aan vakantie. De ongeconcentreerde Virgil van Dijk vroeg vanaf het eerste fluitsignaal om problemen. Nadat Belotti vergat het geschutter af te straffen, deed zijn vervanger Simone Zaza dat wel. Hoewel meer spelers debet waren aan de Italiaanse goal. De duurste verdediger moet dit duel snel vergeten, in de zon bijkomen van een zwaar seizoen en straks weer okselfris aan de start verschijnen.

Daley Blind - 5,5

Blijft als centrale verdediger onder vuur liggen. Daley Blind zou met zijn ervaring leiding moeten geven aan de ploeg, maar heeft in deze positie de handen vol aan zichzelf. De traag ogende Blind mag zich het tegendoelpunt ook aanrekenen. Hij pikte aangever Federico Chiesa niet op toen Tonny Vilhena in geen velden of wegen was te bekennen.

Tonny Vilhena - 5,5

De Feyenoorder kreeg de eerste grote kans van Oranje. Ook een schot van hem in de slotfase van de wedstrijd was niet zonder gevaar. Maar waar was Tonny Vilhena bij de 1-0 van Italië? De linksback cq. linkermiddenvelder stond te ver op de Italiaanse helft te koekeloeren. Bij de snelle omschakeling van Italië was Vilhena kansloos en moest hij toezien hoe Chiesa de voorsprong van de gastheren voorbereidde.

Ruud Vormer - 6

Hij wilde maar al te graag. De ijverige Ruud Vormer haalde een bal van de doellijn en meldde zich tien tellen later voorin. Aan werklust bij hem geen gebrek, maar zo goed als hij inviel tegen Slowakije was het allemaal niet. Vormer maakte deel uit van het kleurloze middenveld van Oranje. Hij creëerde wel de eerste beste kans, die Vilhena over het doel volleerde.

Marten de Roon - 5

Marten de Roon was totaal onzichtbaar op het middenveld. Creativiteit zit niet in de aard van dit beestje, maar telkens die bal breed is ook overdreven. Types als De Roon gaan dit Oranje niet beter maken, zeker niet in aanvallend opzicht. 

Georginio Wijnaldum - 6

Het blijft wisselend met Georginio Wijnaldum. Toonde in de eerste helft flair met een nuttig hakje. Maar is tegelijkertijd ook slordig. Als meest ervaren man op het middenveld moet Wijnaldum zijn collega's meer bij de hand nemen. Zeker met Vormer en De Roon om zich heen.

Ryan Babel - 5

Domenico Criscito moest aan de noodrem trekken om Ryan Babel af te stoppen. De verdediger kreeg rood voor die overtreding. Een dure ingreep, want het was Babels enige noemenswaardige actie.

Memphis Depay - 6

Ook tegen Italië speelde Memphis Depay bedrijvig. Hij ondernam verschillende pogingen, maar kon wederom niet het verschil maken. Eenmaal in dienst van het Nederlands elftal is Memphis lang niet zo trefzeker en gevaarlijk als in het shirt van Olympique Lyon.

Daryl Janmaat - 6,5

Herpakte zich na de zwakke interland tegen Slowakije. Daryl Janmaat kwam direct na rust in het veld voor Hateboer. Dat was een wereld van verschil. Janmaat gaf het aanvalsspel van Oranje de positieve impuls die broodnodig was.

Invallers Wout Weghorst, Nathan Aké, Quincy Promes, Steven Berghuis en Eljero Elia speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen