Nederland houdt ook aan uitduel bij Italië gelijkspel over

4 juni 2018, 22:50   Bijgewerkt: 4 juni 2018, 22:57

Net als afgelopen donderdag bij Slowakije heeft het Nederlands elftal maandagavond in Turijn ook gelijk gespeeld bij Italië: 1-1. Dit keer ging het met meer moeite en flink wat geluk, want Italië liet vooral in de eerste helft na om ruim afstand te nemen van het zeer matige Oranje. Na de pauze viel de 1-0 dan toch, Simone Zaza gleed een voorzet tegen de touwen. Na de rode kaart voor Domenico Criscito twintig minuten voor tijd keerde het duel en was Nathan Aké de man die het slotoffensief beloonde met een goal.

Tegen Slowakije probeerde Koeman het een en ander uit qua speelstijl en ook het oefenduel tegen Italië gebruikte hij hiervoor. Slechts drie spelers die in Trnava hadden meegespeeld, startten opnieuw: Daley Blind, Matthijs de Ligt en Memphis Depay. Basisplaatsen waren nu weggelegd voor onder meer Marten de Roon, Ruud Vormer, Ryan Babel en Tonny Vilhena.

Net als Nederland begon Italië ook met een aangepast elftal. Nieuwbakken bondscoach Roberto Mancini stelde liefst tien andere spelers op dan tegen Frankrijk (3-1 verlies). Dat deze spelers normaal gesproken wisselspelers zijn, was duidelijk terug te zien in de eerste helft. Vooral in de voorste linie was dat het geval, want Italië strafte de talloze slordigheden van Oranje niet af.

Het was dus een wonder dat de 1-0 was uitgebleven en ondanks dat het spel van Oranje in de tweede helft verbeterde, kwam die alsnog halverwege de tweede helft alsnog. Het waren de invallers bij Italië die het doelpunt verzorgden. Rechtsback Mattia De Sciglio stuurde Federico Chiesa diep, de middenvelder trok laag voor en spits Zaza gleed de bal achter Cillessen.

Meteen na de 1-0 kantelde het duel: verdediger Criscito kreeg nog geen minuut later rood voor het neerhalen van de doorgebroken Babel. De vrije trap die daaruit volgde van Memphis, stuitte op doelman Mattia Perin. Het was pas de tweede keer dat de aanstaande doelman van Juventus in actie moest komen, vlak daarvoor had hij een kopbal van Memphis gevangen.

Echt verdiend was het niet, maar het aanvallende spel van Koeman in de slotfase werd hiermee wel beloond. Voor Nederland zit het voetbalseizoen er nu echt op, alle Nederlandse voetballers kunnen vakantie gaan vieren. In september begint de Nations League, waarin Frankrijk en Duitsland de tegenstanders zijn. Peru is vlak daarvoor nog de laatste test voor Oranje. [photo,114345,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen