Arbitragezaak Nouri wordt afgeraden door hoogleraar Olfers

4 juni 2018, 16:35

Hoogleraar sport en recht Marjan Olfers raadt de familie van Abdelhak Nouri af om naar de arbitragecommissie van de KNVB te stappen. Dit orgaan gaat zich buigen over de aansprakelijkheid voor de ernstige en blijvende hersenschade van Nouri. Volgens de familie weigert Ajax de aansprakelijkheid te aanvaarden.

"Zowel Ajax als Nouri is lid van de KNVB en in het contract staat dat geschillen tussen de twee voorgelegd moeten worden aan de arbitragecommissie", zegt Olfers tegen het Algemeen Dagblad. "Die arbitragecommissie bestaat uit goedwillende juristen die sportminded zijn en veel weten van bijvoorbeeld transferrechten. Maar het gaat hier om een heel ander soort zaak."

Olfers stipt aan dat er sprake is van een zaak van een heel andere orde. "Het gaat hier niet om transfers maar om de aansprakelijkheid van onvoorstelbaar leed dat Nouri is aangedaan. Dat vergt een goede kennis van zaken die sport te boven gaat. Via de arbitragecommissie is er bovendien geen mogelijkheid om in beroep te gaan. Dat vind ik ook belangrijk in deze zaak."

Lees ook: Ajax ziet geen reden voor aansprakelijkheid in zaak-Nouri

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen