Familie Nouri licht toe: "Dat er zo is gehandeld, is niet te volgen"

5 juni 2018, 12:54

De familie Nouri heeft Ajax aansprakelijk gesteld voor het hersenletsel dat Abdelhak Nouri vorig jaar juli in Oostenrijk heeft opgelopen. Omdat Ajax volgens de advocaat van de familie aansprakelijkheid weigert, stapt de familie naar de arbitragecommissie van de KNVB. De woordvoerder van de familie, advocaat Khalid Kasem, licht het besluit verder toe.

"Het is onbegrijpelijk dat op deze manier gehandeld", begint Kasem tegenover AT5. "De UEFA de en FIFA hebben heldere richtlijnen. Als een speler naar de grond gaat zonder dat er een overtreding is begaan, moet er meteen uitgegaan worden van hartproblemen. Ajax wist daarbij ook van de hartproblemen van Nouri. De familie niet. Dat er dan zo is gehandeld is niet te volgen."

"Er stond een defibrillator klaar, maar er is pas na tien tot vijftien minuten gereanimeerd. Je verwacht dat een arts zo'n AED meteen aansluit, dan kun je constateren dat de circulatie weer op gang moet worden gebracht", vervolgt Kasem. "Door het lange wachten met reanimatie heeft Nouri zoveel hersenschade opgelopen dat het zeer onwaarschijnlijk is dat hij ooit herstelt."

Volgens de advocaat verschillen de familie en Ajax enorm van mening. "Dan is het zinloos om door te praten. De relatie tussen de familie en veel werknemers van Ajax is goed. Maar dit blijft toch een roze olifant in de kamer. Wij hebben diverse gesprekken gehad, ook met Edwin van der Sar. De directie van Ajax moet verantwoordelijkheid nemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen