Keizer goed in de markt: "Dat maakte de keuze lastiger"

4 juni 2018, 08:12

Marcel Keizer maakt een sprong in het diepe en gaat aan de slag bij Al-Jazira, een topclub uit de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een opvallende keuze van de 49-jarige trainer, die ook de mogelijkheid had elders aan de slag te gaan. Naar eigen zeggen lag Keizer na zijn Ajax-periode goed in de markt.

Keizer stond anderhalf jaar als trainer onder contract bij Ajax. In zijn eerste seizoen had hij het beloftenteam onder zijn hoede, daarna werd hij doorgeschoven naar het eerste elftal. Halverwege het seizoen besloten de Amsterdammers om de samenwerking met Keizer te beëindigen.  "De vele interesse is voor mij een bevestiging dat ik het in de anderhalf jaar dat ik bij Jong en 1 voor Ajax heb mogen werken goed heb gedaan. En dat veel mensen dat op waarde hebben geschat", vertelt Keizer in De Telegraaf.

Meer clubs hengelden naar de diensten van de oefenmeester. "Ik moet zeggen dat ik niet had te klagen over een gebrek aan belangstelling en dat maakte de keuze voor Al-Jazira wel lastiger. Excelsior heeft zelf aangegeven met mij in gesprek te zijn geweest, maar de andere clubs én functies houd ik voor me. Ik wil anderen niet in de problemen brengen."

Keizer is 'heel blij' dat hij weer aan de slag kan. "Na maanden thuiszitten, kriebelde het echt weer om met een team aan de slag te kunnen gaan. Lekker op het veld staan en met z'n allen ergens naartoe werken", aldus de coach, die zegt dat geld geen drijfveer was om voor Al-Jazira te kiezen. "Maar ik wil niet ontkennen dat het ook een rol speelde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen