Koeman gunt De Roon basisdebuut tegen Italië

3 juni 2018, 18:02   Bijgewerkt: 3 juni 2018, 18:23

Ronald Koeman heeft vast één naam prijsgegeven voor het oefenduel van Nederland maandagavond met Italië. Marten de Roon zal zijn basisdebuut voor Oranje gaan maken, zo liet de bondscoach zondag tijdens de persconferentie weten.

"De Roon start morgen. Degene die naast ons op de persconferentie zit, is altijd wel iemand die start", was Koeman direct al duidelijk tijdens zijn persconferntie voor het duel met Italië. "Het is duidelijke hoe we willen spelen en hoe we het willen aanpakken. De opstelling voor de wedstrijd tegen Slowaijke had ik al wel bepaald voor dit trainingskamp, maar voor Italië nog niet. Je kunt niet in twee wedstrijden 25 spelers een eerlijke kans geven. Maar je wilt wel zoveel mogelijk jongens minuten geven", legt de bondscoach uit.

Nederland kende een wisselende oefencampagne de laatste maanden. Van Engeland werd verloren, tegen Slowakije gelijkgespeeld, maar tegen Portugal dik gewonnen. Pas na het duel met Italië wil Koeman conclusies trekken. "Ik heb de laatste wedstrijden van Italië bekeken. Er zijn veel nieuwe jongens opgeroepen en er zijn ook andere spelers niet meer bij. Ik vind het verrassend hoe ze wilden voetballen. Ze wilden druk zetten tegen Frankrijk, maar de voorhoede van Frankrijk is van dusdanig hoge kwaliteit, dat maakte volgens mij het verschil", stelt de bondscoach. "Of we hier willen winnen? Natuurlijk wil je hier winnen. Of we ook moeten winnen? Dat is een ander verhaal. We spelen wel tegen Italië."

De Roon

De Roon zal maandag veel bekenden tegenkomen. Hij is in de Serie A actief bij Atalanta Bergamo. "Ze hebben veel jongens die in Italië spelen. Ik vind het niveau van de Italiaanse competitie steeds hoger worden", zegt de middenvelder. Net als Nederland gaat Italië niet naar het WK en is het land dus bezig aan een wederopbouw. "Tegen Frankrijk verloren ze, maar Frankrijk is één van de sterkste landen. Onder een nieuwe bondscoach zijn ze bezig met vernieuwen en ik geef ze een goede kans om terug te komen", aldus De Roon.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen