Guardiola heeft vertrouwen in België: "Unieke generatie"

3 juni 2018, 16:29

Het spettert nog niet bij België in de voorbereiding op het WK, maar volgens Pep Guardiola is er voor onze Zuiderburen geen reden voor paniek. De Belgen beschikken volgens de Spaanse coach van Manchester City over 'een unieke generatie'.

Dat vertelt de trainer aan Het Laatste Nieuws. Guardiola werkt in Engeland samen met Kevin De Bruyne, die het in Rusland zal moeten gaan doen voor België. "Ze mogen trots zijn op Kevin. Het is een eer om met hem te werken. Ik ben blij dat ik deze periode van mijn leven met hem mag doorbrengen", vertelt de trainer. Dit is een unieke generatie. De hoeveelheid geweldige spelers bij jullie nationale ploeg is groot. Hopelijk kan België het WK goed starten, de eerst wedstrijd wordt de belangrijkste. Als je daar met vertrouwen uitkomt…" België begint het WK met duel met Panama.

In België wordt er soms gezegd dat De Bruyne en Eden Hazard beter niet kunnen samenspelen, maar dat is volgens Guardiola onzin. "Het is simpel. Zulke spelers moet je gewoon op het veld zetten en hun ding laten doen. Ze zijn intelligent genoeg om zonder problemen samen te spelen. Kijk, jongens als Hazard, Vincent Kompany, De Bruyne en Axel Witsel zijn belangrijk bij hun clubs. Nu moeten ze ook een stap vooruitzetten bij de nationale ploeg. Ze moeten wel gelóven dat ze het kunnen."

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen