Egypte heeft het zwaar door ramadan: "Eigenlijk was 0-0 goed"

Egypte heeft het zwaar door ramadan: "Eigenlijk was 0-0 goed"

3 juni 2018 – Egypte heeft de laatste vijf duels niet meer gewonnen. Vrijdag bleef de ploeg steken op een 0-0 gelijkspel tegen Colombia en dat is nog niet eens een slecht resultaat te noemen, als er gekeken wordt naar de omstandigheden. De spelers van Egypte hebben het namelijk zwaar door de ramadan.Dat zegt bondscoach Hector Cuper. "Eigenlijk was die 0-0 goed, als je ermee rekening houdt dat de spelers aan het vasten zijn voor de ramadan. De spelers blijven urenlang verstoken van voedsel en drinken, maar we proberen de negatieve gevolgen zoveel mogelijk in te dijken met de hulp van diëtisten."

Egypte speelt aanstaande woensdag tegen België in Brussel. Dan hoopt het een einde te maken aan serie van vijf duels zonder winstpartij. "Een gelijkspel tegen Colombia was geen slecht resultaat, maar in de volgende wedstrijden willen we winnen."

De ramadan is niet het enige probleem voor Egypte, ook de afwezigheid van Mohamed Salah doet zich voelen. "We werken hard op training om de afwezigheid van Salah op te vangen", ziet Cuper. "De spelers pikken de richtlijnen goed op, maar voor elke ploeg ter wereld is de afwezigheid van Salah een probleem."

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 oktober 2019

  2. dinsdag 15 oktober 2019