Zola over de Italiaanse crisis: "Hebben geen topspelers meer"

3 juni 2018, 10:02

Het is nog altijd een vreemde gedachte, maar Italië is niet van de partij op het WK in Rusland. De viervoudig wereldkampioen redde het in de play-offs niet tegen Zweden en is er deze zomer dus niet bij. Gianfranco Zola weet wel hoe dat komt.

De voormalig topspeler ziet dat de selectie van Italië de laatste jaren aan kwaliteit heeft ingeboet. "In de jaren negentig en daarna hadden we telkens vijf, zes topspelers. Spelers als Totti, Del Piero en Pirlo. Spelers van niveau. Die hebben we nu niet meer. Dat is het probleem. We zitten in een moeilijke fase. Daar moeten we nu voor boeten", zegt hij tegen de NOS.

In Nederland is er veel discussie over hoe het verder moet en ook in Italië is dat het geval. "Het is een goed moment om te kijken wat we in Italië moeten veranderen", vindt Zola. "Zoals ze in Duitsland ooit ook gedaan hebben. We moeten kijken naar onze opleidingen. Zelfs naar het amateurvoetbal. Veel profs zijn op latere leeftijd naar het profvoetbal gegaan. Ik stapte ook pas op mijn zeventiende over van een amateurclub naar de profs."

Zola hoopt dat Italië lering trekt uit de absentie op het WK. Vanaf nu kan het volgens hem alleen maar beter gaan. Soms helpen nederlagen je juist om te zien wat je fout hebt gedaan. Ze helpen je om beter te worden. Zelfs grote ploegen, grote voetbalnaties, moeten soms eens goed kijken hoe ze verder moeten. Ik hoop voor over vier jaar een finale tussen Nederland en Italië. Maar er moet eerst veel werk verzet worden."

Vrijdag verloor Italië met 3-1 van Frankrijk. De ploeg van Roberto Mancini neemt het maandag op tegen het Nederlands elftal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen