Guardiola heeft nog meer ambities: "Wil ooit naar WK of EK"

2 juni 2018, 16:30   Bijgewerkt: 2 juni 2018, 16:42

Pep Guardiola heeft in het clubvoetbal met FC Barcelona, Bayern München en Manchester City al een aardige prijzenkast vol gespeeld, maar heeft in zijn trainerscarrière altijd nog onvervulde dromen. De veelvuldig geprezen oefenmeester zei tijdens een bezoek aan België graag nog eens een internationale eindronde te willen meemaken.

"Ik wil ooit nog op een WK of EK staan, ja. Maar de volgende jaren blijf ik eerst nog waar ik ben. Als iemand mij daarna wil..., ik ben nog jong, hè", sprak hij tijdens zijn bezoek aan België op verzoek van de zogenaamde Kevin De Bruyne Cup uitnodigend. Op de vraag of België op termijn misschien iets voor hem zou zijn, reageerde hij afwachtend, al strooide hij nadien wel met lofuitingen voor de Rode Duivels.

Guardiola verwacht namelijk dat de Belgen op het aankomende WK hoge ogen kunnen gooien. "Dit is een unieke generatie. De hoeveelheid geweldige spelers bij jullie nationale ploeg is groot. Hopelijk kan België het WK goed starten, de eerst wedstrijd wordt de belangrijkste", laat de Catalaanse oefenmeester tijdens zijn bezoek door Het Laatste Nieuws optekenen.

Volgens hem is nu, ook na het mislukte EK van twee jaar geleden, de tijd aangekomen waarin in de Belgen moeten oogsten. "Kijk, jongens als Hazard, Kompany, De Bruyne en Witsel zijn belangrijk bij hun clubs. Nu moeten ze ook een stap vooruit zetten bij de nationale ploeg. Ze moeten wel gelóven dat ze het kunnen", benadrukt Guardiola tot slot het mentale aspect van succes nog maar eens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen