Voormalig Ajax-keeper Lobont kondigt zijn afscheid aan

2 juni 2018, 14:25

Bogdan Lobont beëindigt zijn actieve carrière in het profvoetbal. De oud-keeper van onder meer Ajax, Rapid Boekarest, Dinamo Boekarest, Fiorentina en AS Roma heeft zijn afscheid vandaag (zaterdag) via de Romeinse clubsite wereldkundig gemaakt. "Het is tijd voor een nieuwe fase in mijn carrière", laat hij de zijn vervolgstap in de voetballerij nog enigszins in het midden.

Lobont stond van 2000 tot 2006 onder de lat bij Ajax. Hij won met de Amsterdammers de landstitel in het seizoen 2003-2004 en veroverde tweemaal, in 2003 en 2005, de Johan Cruijff Schaal. Na Ajax maakte hij de overstap naar het Italiaanse Fiorentina. Hij kon hier in het begin nog rekenen op speelminuten, maar vervulde steeds vaker de rol van reservedoelman, een positie die hij tijdens zijn latere verblijf bij AS Roma ook veelal invulde.

In een afscheidsbrief op de site van AS Roma bedankt Lobont zijn voormalige werkgevers, teamgenoten, trainers, journalisten en vanzelfsprekend de fans. "Ik heb de kans en het privilege gehad om deel uit te maken van zeven verschillende voetbalfamilies, waar ik met spelers, trainers en leidinggevenden van het hoogste niveau heb kunnen werken. Het zijn karakter waardoor ik iedere dag heb kunnen leren. Met het hand op mijn hart dank ik jullie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen