Veldmate verlaat gepromoveerd FC Emmen voor Go Ahead

2 juni 2018, 13:55

FC Emmen moet het komend seizoen in de Eredivisie doen zonder basisklant Jeroen Veldmate. De 29-jarige verdediger verkast naar Go Ahead Eagles en blijft derhalve in de Jupiler League actief. De voormalig speler van onder meer FC Groningen, Sparta en Heracles Almelo tekent voor twee jaar in Deventer. Hij moet enkel nog medisch gekeurd worden.

"Een moeilijke keuze, die ik echt op gevoel heb gemaakt", geeft Veldmate tekst en uitleg op de clubsite. "Ik werd superenthousiast van het verhaal van Go Ahead Eagles, maar als er na de promotie met Emmen 15.000 mensen voor je neus staan tijdens de huldiging doet dat ook wel wat met je. Afgelopen woensdag heb ik de keuze gemaakt."

Velmate laat daarmee kans om weer op het hoogste niveau te spelen liggen, maar ziet zelf vooral de voordelen van zijn transfer. "De combinatie van het verhaal en de club. Het verhaal van de mannen die zijn ingestapt om Go Ahead Eagles weer terug te krijgen waar ze hoort. En de club die beschikt over een prachtig stadion en een grote en fanatieke aanhang."

Veldmate hoopt bij Go Ahead een leider in het veld te kunnen zijn, een rol die volgens technisch manager Paul Bosvelt goed bij de verdediger past. "De leidende rol die hij zelf noemt hebben wij ook voor ogen. Jeroen is een steady persoonlijkheid, een karakter dat belangrijk is in een team. Als speler is hij groot, sterk en opbouwend goed. We zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen