Mancini hoopvol over herstel Italië: "Binnen jaar niveau Frankrijk"

2 juni 2018, 12:23

Net als het Nederlands elftal ontbreekt ook voetbalgrootmacht Italië deze zomer op het WK in Rusland. De nieuwe bondscoach Roberto Mancini wacht dus een megaklus aan herstelwerkzaamheden, al is hij zelf positief gestemd. "Als we zo doorgaan, zit Italië binnen een jaar weer op het niveau van Frankrijk", meldde hij in gesprek met het Italiaanse Rai Sport.

Mancini zag zijn ploeg weliswaar met 3-1 verliezen van de Fransen, maar vond voldoende aanknopingspunten. "Deze wedstrijd is goed voor de ervaring. Niemand vindt het leuk om te verliezen, maar we hebben op een gegeven moment ook kansen gehad om de 2-2 nog te maken", analyseert hij het oefenduel.

"Natuurlijk is er nu een verschil tussen Frankrijk en Italië. Op dit moment is Frankrijk superieur. Zij hebben veel topspelers om te selecteren. Wij moeten nu vooral aan het werk en proberen om dat niveau te benaderen. Het gaat in elk geval de goede kant op." De Squadra Azzurra van Mancini speelt maandagavond tegen het eveneens wonden likkende Nederlands elftal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen