Van Leeuwen nieuwe technisch directeur 'uitdagend' FC Twente

2 juni 2018, 08:23

Het is officieel: Ted van Leeuwen gaat als technisch directeur aan de slag bij FC Twente.  Van Leeuwen werd al langere tijd in verband gebracht met de Enschedese club, maar na zijn vertrek bij het Deense Esbjerg was de weg voor een overgang ook daadwerkelijk vrij.

Van Leeuwen keert daarmee terug op het oude nest. Tussen juni 2015 en oktober 2016 was hij namelijk al technisch manager bij FC Twente. Door degradatie naar de Jupiler League staat de club er nu in sportief opzicht echter anders voor: "Er is afgelopen periode veel gebeurd bij de club, waardoor er voor de organisatie veel uitdagingen zijn", duidt Van Leeuwen de situatie eufemistisch.

"De eerste opdracht is duidelijk: op korte termijn de selectie samenstellen waarmee we terug kunnen keren in de Eredivisie. Daarbij zal ik veel samenspraak hebben met Evert Bleuming (hoofd scouting red.), die komend seizoen een belangrijke schakel is tussen de eerste selectie, de beloften en onze Voetbalacademie", licht Van Leeuwen zijn plannen verder toe op via de officiële kanalen van de club.

Algemeen directeur Erik Velderman is tevreden met de komt van Van Leeuwen en ziet het als een eerste stap in de wederopbouw. "Met de komst van Ted van Leeuwen hebben we een belangrijke positie binnen onze club ingevuld.  Zoals Ted het al zegt is de komende tijd met name gericht op het invullen van de selectie. We willen met de club terug waar we vandaan komen, daar heeft Ted een belangrijke rol in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen