Gisteren gemist: simpele zege Frankrijk, 'matrasgate' bij België

2 juni 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 31 mei.

Frankrijk maakt indruk voor het WK en bezorgt Mancini huiswerk

Frankrijk heeft de favorieten-status voor het WK in Rusland vrijdagavond meer dan waargemaakt. In een heerlijk duel werd Italië bij tijd en wijle zoek gespeeld in de Allianz Riviera. Met name het aanvalstrio voorin maakte bijzonder veel indruk. Dat de score beperkt bleef tot 3-1, was vooral de verdienste van keeper Salvatore Sirigu en het gebrek aan scherpte bij de afronding van de Fransen.

Martínez ontkent 'matrasgate' bij België: "Ik ben ontgoocheld"

Roberto Martínez heeft vrijdag in alle toonaarden ontkend dat de WK-selectie van België al bekend is. Bij onze Zuiderburen is momenteel sprake van een ware 'matrasgate': op beelden van Sporza waren de namen van 23 Belgische spelers te zien die een persoonlijk matras kregen. Dat is precies het aantal dat in de definitieve selectie voor Rusland mag zitten.

Salah-loos Egypte en Colombia scoren niet in onderling duel

Egypte is er vrijdagavond zonder Mohamed Salah niet in geslaagd om te scoren tegen Colombia. Omdat de opponent dat in het Italiaanse Bergamo, waar het oefenduel plaatsvond, ook niet lukte, eindigde het duel tussen de twee WK-gangers doelpuntloos.

Cristiano Ronaldo speelt met Portugal niet mee tegen België

Cristiano Ronaldo sluit voorlopig nog niet aan bij Portugal. De sterspeler van Real Madrid zit voor het tweede oefenduel van de voorbereiding tegen België zaterdag nog niet bij de selectie. Dat vertelde bondscoach Fernando Santos. "Hij heeft een zwaar en vermoeiend seizoen achter de rug. Hij rust uit met zijn gezin", aldus Santos.

Servië krijgt verdediger Nastasic niet op tijd fit voor het WK

Matija Nastasic is niet opgeroepen voor het WK. De verdediger van Schalke 04 zat wel in de voorselectie van bondscoach Mladen Krstajic, maar bleek uiteindelijk niet fit genoeg om in actie te komen in Rusland. Akeksandar Jovanovic (Aarhus GF), Nemanja Maksimovic (Valencia) en Mijat Gacinovic (Eintracht Frankfurt) zijn de andere afvallers van de voorlopige selectie.

Tunesië en Turkije spelen gelijk in bizar oefenduel

Turkije en Tunesië hebben in een vriendschappelijke wedstrijd gelijkgespeeld. Na een rustige eerste helft werd het na de rust opeens vurig: Cenk Tosun, hij opende de score, kreeg een rode kaart, nadat hij ruzie maakte met fans op de tribune. Met een man meer op het veld kon WK-ganger Tunesië uiteindelijk de 1-2 voorsprong die het kreeg niet vasthouden. Het duel in Zwitserland werd overigens voortijdig beëindigd, omdat er veel fans op het veld kwamen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen