Van Marwijk looft Sainsbury na ruime oefenzege op Tsjechië

1 juni 2018, 17:28   Bijgewerkt: 1 juni 2018, 17:45

Bert van Marwijk won vrijdagmiddag met overtuigende cijfers van Tsjechië (4-0) met de nationale ploeg van Australië. De bondscoach was dan ook zeer tevreden over het oefenduel in aanloop naar het WK in Rusland. Ook had hij lovende woorden over voormalig Zwollenaar Trent Sainsbury, die de aanvoerdersband droeg.

"Als Jedinak niet speelt, dan is Trent mij aanvoerder. Mijn gevoel zei dat dát het beste was", vertelde Van Marwijk na het duel over zijn beslissing. "Hij is een van de beste centrale verdedigers van Australië en heeft de juiste persoonlijkheid. Hij coach heel goed, dat hoor je in het zelfs in het stadion."

Met Sainsbury als captain werd Tsjechië verslagen. Toch is Australië er nog niet. Van Marwijk: "Ik kan niet anders dan tevreden zijn, maar we hebben nog een lange weg te gaan. We moeten leren om dicht bij elkaar te spelen, zodat je het spel kan bepalen als de tegenstander de bal heeft. Verder vond ik dat we in de eerste helft verder terugliepen dan nodig was."

Ook Sainsbury was tevreden. "Over het algemeen was het gewoon een goede prestatie. Een paar keer was ik niet zo blij met de restverdediging, maar verder was het goed", vond de oud-speler van PEC Zwolle, die trots was op zijn aanvoerdersband. "Een heel mooi moment voor mezelf."

Het WK Voetbal Spel 2018: doe mee en win minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen