Van Marwijk boekt eerste overwinning met Australië

1 juni 2018, 15:00

Bert van Marwijk is met Australië uitstekend begonnen aan de WK-voorbereiding. In Oostenrijk rolden de Aussies Tsjechië op met 4-0. Voor Van Marwijk was dat tevens zijn eerste zege in dienst van Australië, nadat hij eerder verloor van Noorwegen (4-1) en gelijkspeelde tegen Colombia (0-0).

Van Marwijk hield Feyenoorder Brad Jones op de bank. Onder de lat kreeg Mathew Ryan de voorkeur. De keeper van Brighton & Hove Albion moest handelend optreden in een openingsfase die voor Tsjechië was. Halverwege de eerste helft trok Australië het duel meer naar zich toe. Dat resulteerde in een doelpunt van Mathew Leckie, die van dichtbij kon scoren.

De Socceroos tankten na rust verder aan vertrouwen. Geholpen door de Tsjechen, die het na de 2-0 van Andrew Nabbout wel prima vonden. Leckie zorgde voor de 3-0 na een goede kapbeweging en een schot in de korte hoek. De Tsjech Jakub Jugas verzorgde het slotakkoord met een eigen doelpunt.

De komende dagen gebruikt Van Marwijk om de laatste vier spelers af te laten vallen. Maandag is de deadline voor de definitieve WK-selectie. Daarna vervolgt Australië zijn weg naar het WK. Volgende week zaterdag is het laatste oefenduel met Hongarije.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen