Van Leeuwen weg bij Esbjerg en heeft vrij baan naar Twente

Van Leeuwen weg bij Esbjerg en heeft vrij baan naar Twente

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 juni 2018 – Ted van Leeuwen vertrekt als technisch directeur van Esbjerg. Dat heeft de Deense club vrijdag bekendgemaakt. Niets lijkt daarmee een terugkeer naar FC Twente in de weg te staan. De Tukkers willen Van Leeuwen als technische man nadat topfavoriet Fred Rutten onhaalbaar bleek. In 2016 verruilde Van Leeuwen Twente voor Esbjerg en staat hij op het punt de omgekeerde route te bewandelen.

Van Leeuwen formeerde bij Esbjerg een team dat terugkeerde naar het hoogste niveau. Na de promotie liet hij de clubleiding weten een nieuwe uitdaging te worden. Alles wijst erop dat die nieuwe uitdaging Twente wordt. 'We hebben de wens van Ted van Leeuwen geaccepteerd', schrijft Esbjerg in een statement. 'De missie is voltooid, we zijn terug op het hoogste niveau. Ted heeft ons naar een hoger niveau getild.'

De hoofdrolspeler zelf blikt terug op een geweldig tijd in Denemarken. Per 1 juli vertrekt hij. "Dit is de moeilijkste beslissing in mijn voetballeven geweest", reageert Van Leeuwen. "In mijn tijd hier heb ik allerlei aanbiedingen gehad, maar ik heb ze allemaal afgewezen. Maar soms zijn er slechts een paar opties waar je geen nee tegen kunt zeggen. We hebben de opdracht voltooid. Ik vind het belangrijk dat ik komende maand goed afsluit."

Reacties

gerelateerd