Ajax haalt Belgische meesterscout terug naar Amsterdam

1 juni 2018, 12:54

Ajax heeft meesterscout Urbain Haesaert (77) teruggehaald. De Belg werkte in het verleden tien jaar voor de Amsterdammers. In die periode maakte hij faam als ontdekker van Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen. In de voorbije acht seizoenen was hij scout voor Anderlecht.

"Urbain Haesaert heeft een belangrijke geschiedenis met Ajax", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars op de website van Ajax. "Mede daarom zijn wij blij dat hij terug is." Ook Haesaert is verheugd met zijn terugkeer. "Ik ben altijd gecharmeerd geweest en gebleven van de filosofie van Ajax. Ik heb 10 jaar lang met vreugde én met resultaat voor Ajax gewerkt. Daar haalde ik veel voldoening uit."

De ontdekkingen van Vertonghen, Alderweireld en Vermalen noemt hij 'puur toeval'. "Ik was altijd wel een aanvallende trainer. Maar ik had destijds Eden Hazard ook aangeboden bij Ajax, maar hij was Franstalig en wilde dat niet", vertelt Haesaert, die op 1 juli begint met zijn werkzaamheden. "Dan ga ik samen met hoofd jeugdopleiding en hoofd scouting alle teams ontleden van de O13 tot en met Jong Ajax om te kijken op welke posities we kunnen verbeteren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen