Van Gaal: "Koeman heeft het goed opgepakt en er is talent"

1 juni 2018, 12:29

Louis van Gaal is positief gestemd over de toekomst van het Nederlands elftal. Onder zijn leiding speelde Oranje voor het laatst op een eindtoernooi. Over het succesvolle WK in Brazilië werd donderdag een boek gepresenteerd: De Hand van Van Gaal.

Van Gaal leidde Nederland naar een knappe derde plek, maar vervolgens greep Oranje naast het EK 2016 en het komende WK. Maar Van Gaal blijf optimistisch. "Het komt altijd goed. We hebben een hele goede infrastructuur en proberen innovatie toe te passen", zegt Van Gaal bij de boekpresentatie tegen de NOS. "Koeman heeft het goed opgepakt en er is talent. Er stonden twee spelers in de Champions League-finale, we moeten niet te veel jammeren."

Een belangrijke sleutel tot het succes in Brazilië was de 3-5-2-formatie, de wijze waarop Koeman nu voortborduurt. De huidige bondscoach meldde zich bij zijn voorganger voor de ins en outs. "Ik mocht hem vertellen waarom ik daarvoor gekozen heb. Wat hij daarmee doet, dat is zijn verantwoordelijkheid. Het lijkt me verstandig dat systeem te hanteren, want Eric Gudde (KNVB-directeur, red.) heeft gezegd dat we terug moeten naar 2014."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen