Transferweekje: Ajax-talenten Europa door, veel werk voor Brands

2 juni 2018, 10:01   Bijgewerkt: 2 juni 2018, 11:55

Hoewel de transfermarkt officieel nog niet open is, worden nieuwe deals voor het komende seizoen al beklonken. Ook draait de geruchtenmachine op volle toeren. Welke geruchten nemen toe en vooral: welke moeten we serieus nemen en welke kunnen wel even laten liggen? In de rubriek 'Transferweekje' komt de afgelopen week weer langs.

{image[325126][right-half][]}Ajax-talent Europa door

Niet alleen in Nederland domineren Ajacieden de headlines, ook in het buitenland staan de geruchten bol met spelers van Ajax. Justin Kluivert vertrekt vrijwel zeker naar Italië: AS Roma zit op het vinkentouw, maar ook Juventus en Internazionale worden genoemd. Ook in Spanje wordt er getrokken aan Ajacieden: de afgelopen week pakten de media groots uit. Frenkie de Jong is op weg naar FC Barcelona, zo weten zij zeker. In Duitsland gaat de ronde dat Amin Younes toch daadwerkelijk naar VfL Wolfsburg vertrekt - met de clausule dat er geen moeilijkheden komen met Napoli. En Engeland? Daar zijn ze na Davy Klaassen vooralsnog niet zo happig op Ajacieden. Verder domineert Ajax de headlines wel in heel Europa, want ook de namen van Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech komen bijzonder vaak langs. Het belooft een drukke zomer voor Marc Overmars.

{image[326359][right-half][]}Liverpool: keeper gezocht

Dat Liverpool op zoek is naar een nieuwe doelman, zal niemand in de voetballerij verbazen. Op het moment suprême gaf Loris Karius absoluut niet thuis in de Champions League-finale. Om, buiten het al zeer sterke team, de laatste stap naar de top te zetten, moet er een goalie komen. Jasper Cillessen? Liverpool wil volgens Mundo Deportivo, maar FC Barcelona laat de Nederlander niet gaan. Ook Alisson Becker (AS Roma) wordt veelal genoemd: hij moet rond de negentig miljoen euro kosten. Een andere naam die op Anfield circuleert is die van Atlético Madrid-uitblinker Jan Oblak. Maar hij zal niet de enige manager zijn die de Sloveneen graag wil hebben. De Madrilenen zullen hem niet willen laten gaan. Wie gaat Liverpool strikken als opvolger van de flaterende Karius en matige Simon Mignolet?

{image[320225][right-half][]}VVV-Venlo in onzekerheid

Het blijven onzekere dagen voor VVV-Venlo. Maurice Steijn zou aanblijven als trainer, zelfs contractverlenging behoorde tot de opties. Ondertussen hield de 44-jarige Steijn de deur naar het buitenland altijd op een kier. Alleen een buitenlandse club kan de Hagenees weglokken uit De Koel. Dat doemscenario kan zich zomaar eens voltrekken in Venlo. Volgens [a,https://www.limburger.nl/cnt/dmf20180530_00063010/streppel-kandidaat-bij-vertrek-vvv-trainer-steijn,_blank,De Limburger] lijkt Steijn op korte termijn te vertrekken naar een buitenlandse club. Zijn naam werd lang in verband gebracht met het Engelse Ipswich Town, maar die club strikte woensdag een nieuwe trainer. Maar welke club is het wel? Dat is de grote vraag. En wie moet Steijn dan opvolgen? VVV sprak woensdag in ieder geval met Jurgen Streppel. "We hebben een gesprek gehad met Jurgen, maar dit ging vooralsnog niet over de opvolging van Maurice Steijn", aldus algemeen directeur Marco Bogers en technisch manager Stan Valckx tegen de regionale krant. Zij zullen hun lijstje hoe dan ook klaar hebben liggen, en daar staat de clubloze Streppel ongetwijfeld op. 

{image[326448][right-half][]}Felbegeerde vacature bij Bayern München

Eén van de meest begeerde spitsposities in Europa komt vrij. Robert Lewandowski wil weg bij Bayern München, zo kondigde diens zaakwaarnemer deze week aan. Na vier landstitels met Bayern vindt de Pool het tijd voor iets nieuws. Minimaal veertig doelpunten per seizoen ziet Der Rekordmeister verdwijnen. Aan technisch directeur Hasan Salihamidzic de taak om minimaal een gelijkwaardige spits te halen. De eerste naam die BILD concreet noemt is die van Timo Werner, de spits van RB Leipzig en Die Mannschaft. De 22-jarige Duitser, met een contract tot medio 2020, zou 100 tot 120 miljoen euro moeten kosten. Als Werner in Rusland een goed WK draait, wordt dat prijskaartje hoger en hoger.

Werk aan de winkel voor Brands

Ondanks meer dan tweehonderd miljoen euro aan investeringen, mislukte het complete vorige seizoen voor Everton. Dus gaat het mes in de selectie en dat moet technisch manager Marcel Brands gaan doen. Met Marco Silva werd de nieuwe trainer al gepresenteerd, nu de aankopen nog. Patrick van Aanholt wordt gelinkt aan The Toffees, terwijl ook de namen van onder andere [a,https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/transfer-news/everton-news-transfer-rumours-live-14730766,_blank,Oguzhan Ozyakup] en [a,http://sportwitness.co.uk/everton-transfer-talks-stalled-club-position-doesnt-favour-negotiation-right-now/,_blank,Frank Fabra] vallen. Overigens is de kans ook groot dat Brands de nodige verkopen gaat doen: Wayne Rooney wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar Amerika, terwijl een flink aantal aankopen van afgelopen zomer - onder wie Davy Klaassen - is geflopt. Een hoop werk aan de winkel dus voor Brands. 

Real Madrid: wie wordt het wél?

Door het vertrek van Zinedine Zidane moet er plots een vacature worden ingevuld in Madrid. Een droomjob, waarvoor veel kandidaten zijn. Vooralsnog zijn er echter vooral afwijzingen: Joachim Löw ("Ik sluit uit dat ik het word"), Louis van Gaal ("Ik wil iets doen dat ik nog niet gedaan heb") en Mauricio Pochettino ("Ik heb net bijgetekend bij Tottenham Hotspur) kwamen alle drie al met een afzegging. Arsene Wenger - hij was in 2009 al eens in gesprek met De Koninklijke wordt voorts nog genoemd, evenals Massimiliano Allegri. Toch is Guti op dit moment misschien wel favoriet: hij doet op dit moment de O19 ploeg van Real en maakt daar veel indruk. Op die wijze zou hij het voorbeeld van Zidane volgen, voor wie Real ook het eerste hoofdtrainerschap was. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen