De Graafschap overweegt om beloften uit Hoofdklasse te halen

1 juni 2018, 09:47

De Graafschap neemt serieus in overweging om de beloftenploeg uit de Hoofdklasse te halen. De club neigt ernaar om Jong De Graafschap in de beloftencompetitie te plaatsen. Op die manier kunnen spelers uit het eerste team, die speeltijd nodig hebben, minuten maken. De beloftenploeg van de Doetinchemmers degradeerde vorige week van de Derde Divisie naar de Hoofdklasse.

De hoofdmacht speelde in de Jupiler League vaak op vrijdag, maar na de promotie zal dat amper meer het geval zijn. "Wij zullen met het eerste elftal de meeste wedstrijden op zaterdagavond of zondagmiddag spelen. Dan wordt het lastig voor spelers uit het eerste om bij de beloften op zondagmiddag mee te doen, terwijl dat soms wel nodig is", zegt trainer Henk de Jong in De Gelderlander.

Technisch manager Peter Hofstede heeft de situatie besproken met directeur Hans Martijn Ostendorp. "Je kunt niet elke week oefenwedstrijden organiseren, omdat spelers uit het eerste team minuten moeten maken. Daarnaast wordt de weerstand ook minder nu onze beloften gedegradeerd zijn uit de Derde Divisie. Het gat tussen eerste en tweede elftal wordt steeds groter. We denken er momenteel goed over na. We moeten ook nog in overleg met de KNVB en zullen dan snel een beslissing nemen."

In de beloftencompetitie spelen onder meer de Jong-elftallen van sc Heerenveen, Heracles Almelo, NEC en Go Ahead Eagles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen