Koeman baalt van eerste helft: "Was erg teleurgesteld"

31 mei 2018, 23:35   Bijgewerkt: 31 mei 2018, 23:41

Ronald Koeman hoopte dat Oranje de lijn van de zege op Portugal kon doortrekken, maar dit bleek niet het geval. Het Nederlands elftal maakte tegen Slowakije (1-1) met name in de eerste helft een povere indruk. Koeman is dan ook ontevreden.

Oranje zocht de kleedkamers halverwege op bij een 1-1 stand. "Ik heb in de rust met niets gegooid en niemand uitgescholden, maar ik was natuurlijk wel erg teleurgesteld", aldus Koeman bij Veronica. "Dat liet ik ook blijken. Ik vind niet dat je aan een wedstrijd kan beginnen zoals wij deden. De eerste vier, vijf ballen gaven we diep en resulteerden in balverlies. Zo bouw je geen wedstrijd op."

Koeman zag waar het misging bij zijn ploeg. "Er was ook te weinig agressie. We verloren ieder duel en liepen daardoor achter de feiten aan. We konden niet echt druk zetten op Slowakije, dat was het probleem. Er was ook te weinig tempo, geen aansluiting. Davy Pröpper had het moeilijk, en Donny van de Beek was zichzelf niet. Dat merk je dan ook in de hele ploeg", zei Koeman, die vond dat Ruud Vormer 'goed inviel'.

Dat Oranje vandaag een terugval heeft gekend, vindt Koeman geen ramp. "Het is leerzaam om te zien hoe je de problemen waar we tegenaan lopen kan oplossen. Misschien is het wel goed dat dit vanavond is gebeurd: als alles geweldig is, zoals Portugal, dan haal je er minder uit. We weten dat we van ver komen, maar ik hoopte dat de ploeg dit soort problemen zelf kan oplossen. En niet dat we het pas in de rust kunnen herstellen.  Maar uiteindelijk moeten we de wedstrijd hier gewoon winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen