Nederland knokt zich in de tweede helft naast Slowakije

31 mei 2018, 22:56   Bijgewerkt: 1 juni 2018, 11:42

Het Nederlands elftal heeft donderdagavond in Trnava een gelijkspel overgehouden aan de oefenwedstrijd tegen Slowakije in: 1-1. Oranje keek al vroeg tegen een achterstand aan toen Adam Nemec raak kopte uit een voorzet van Marek Hamsik. Na rust richtte het team van Ronald Koeman zich onder aanvoering van de debuterende Ruud Vormer op en de middenvelder had zelfs nog de 1-2 op zijn schoen. Verder dan de 1-1 van Quincy Promes kwam Oranje echter niet.

Op weg naar de Nations League, waarin Oranje het opneemt tegen Frankrijk en Duitsland, was Slowakije de eerste tegenstander. De ploeg van Ján Kozák gaat ook niet naar het WK en maakt zich ook op voor de wedstrijden na de zomer. Bondscoach Koeman is er nog niet helemaal uit wat de basis betreft, en ook vandaag experimenteerde hij weer. Promes en Memphis Depay begonnen voorin binnen het 5-3-2-systeem, terwijl Stefan de Vrij, Matthijs De Ligt en Daley Blind de drie centrale verdedigers waren.

Kwetsbaar Oranje

Nederland kreeg ook wel kansen, maar sprong slordig met de mogelijkheden om. De Vrij kopte over uit een corner, Donny van de Beek schoot te slap in en een aantal veelbelovende aanvallen werden niet goed uitgespeeld. De enige die het de Slowaakse doelman echt moeilijk maakte, was Memphis Depay. Zijn vrije trap werd door Martin Dubravka uit de hoek getikt.

Debuut Vormer

Direct na rust maakte Ruud Vormer zijn debuut voor Nederland. Het was alsof zijn entree de spelers nieuw elan gaf, want Oranje was een stuk feller en dwong Slowakije achteruit. Memphis vond al snel Dubravka op zijn weg, maar even later was het Promes die de 1-1 liet aantekenen. Hij legde net buiten de zestien aan en vond met een venijnig schot de verre hoek.

Vlak voor tijd had hij zijn debuut alsnog kunnen bekronen met een doelpunt en Oranje de overwinning kunnen bezorgen. Op randje zestien werd hij vrijgespeeld, waarna hij uit de draai het vijandelijke doel onder vuur nam. Helaas voor Vormer ging zijn schot niet naar de hoek, maar recht door het midden. Daar stond keeper Dubravka, die de bal over de lat tikte. Zo eindigde het duel in Trnava in 1-1, maandag neemt Nederland het op tegen Italië. [photo,114280,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen