Officieel: FC Twente haalt routinier Brama terug naar Nederland

31 mei 2018, 17:20

FC Twente heeft Wout Brama vastgelegd voor komend seizoen. De 31-jarige middenvelder komt over uit Australië en tekent een contract in Enschede, waarvan de duur nog niet bekend is gemaakt. Wel hebben beide partijen de ambitie uitgesproken om Brama ook na zijn actieve loopbaan nog in Enschede te behouden.

"Een heel bijzonder gevoel om hier weer écht terug te zijn, dat ik terug ga naar mijn club daar word ik heel erg blij van", vertelt de middenvelder op de clubsite. "Drie weken geleden heb ik een eerste gesprek gehad en daarna is het steeds meer gaan leven. Ik zag mijzelf weer in De Grolsch Veste spelen. Toen ik naar Australië ging, heb ik gezegd dat ik hier graag terug wil keren, maar het moest voor mij wel allemaal kloppen. Ik had het fantastisch naar mijn zijn in Australië. FC Twente kwam nu langs en toen het steeds dichterbij kwam raakte ik er steeds enthousiaster over, nu is het zover."

Brama heeft met de Tukkers afgesproken in principe de komende seizoenen actief te zijn bij FC Twente. "Uit het feit dat FC Twente mij na mijn carrière wil behouden spreekt veel waardering en vertrouwen, dat was voor mij richting de toekomst erg belangrijk. Ik zal de komende tijd ook in de organisatie meekijken, maar de hoofdfocus is voetbal. Zo lang ik nog fit ben, ik er blij van word en FC Twente ook, wil ik blijven spelen. Ik voel me topfit en hoop nog jaren te kunnen voetballe", verduidelijkt hij zijn ambities.

{image[276180][right-half][]}Jupiler League

Anders dan toen hij wegging, speelt de club inmiddels niet meer op het hoogste niveau. Komend seizoen komt Brama met Twente in de Jupiler League. "Een minpunt", aldus Brama. "Toch heeft dat niet meegespeeld. We moeten de club weer omhoog zien te krijgen. Als je ziet hoe de club leeft is dat fantastisch. Tegen alle wetten in zijn er al 15.000 seizoenkaarten verkocht, dat is ongekend en geeft aan hoe groot deze club is. We weten dat er heel veel moet gebeuren om daar te komen waar we willen zijn. FC Twente heeft veel voor mij betekend in mijn carrière en ik wil ze helpen daar weer te komen waar de club hoort. Dat zal niet 1-2-3 gaan en dat moet iedereen beseffen, maar we gaan er wel keihard voor knokken."

Brama kwam op twaalfjarige leeftijd naar Enschede en doorliep alle jeugdploegen van FC Twente. In 2005 debuteerde hij in de hoofdmacht, waarin hij onder andere de landstitel, KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal won. Vervolgens liet hij zijn contract aflopen om een stap omhoog te maken: toen die kans niet kwam, vertrok hij naar PEC Zwolle. Via FC Utrecht en Central Coast Mariners in Australië keert hij dus terug in Enschede.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen