Spoorboekje: Oranje op rapport en Frankrijk tegen Italië

1 juni 2018, 07:00   Bijgewerkt: 31 mei 2018, 23:34

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 1 juni.

Nieuws

Reacties op Oranje

Het Nederlands elftal speelde donderdag gelijk tegen Slowakije. De reacties van de hoofdrolspelers komen vandaag uiteraard terug in onze berichtgeving. 

Specials

Oranje op rapport

Het oefenduel met Slowakije (1-1) leverde het Nederlands elftal donderdag voldoende huiswerk op. Een slechte eerste helft wisselde Oranje af met een redelijke tweede helft. In het spelersrapport van FCUpdate.nl, dat vanochtend verschijnt, staan dan ook vooral onvoldoendes en krappe voldoendes

Wedstrijden

Australië – Tsjechië (13.00 uur)

Bert van Marwijk staat voor zijn voorlaatste WK-test. Na de oefennederlaag in maart tegen Noorwegen (4-1) en het gelijkspel tegen Colombia (0-0) is het duel van vanmiddag in het Oostenrijkse Sankt-Pölten de volgende graadmeter voor de Socceroos.

Frankrijk – Italië (21.00 uur)

Toch ook een pijnlijk oefenduel voor Italië. De trotse Italianen zijn voor Frankrijk sparringpartner in aanloop naar het WK. Voor La Squadra Azzurra staat het duel in het teken van wederopbouw richting betere tijden. Bij de Italianen zullen de gedachten ook teruggaan naar 2006, toen het land Frankrijk klopte in de WK-finale.

Egypte – Colombia (21.15 uur)

Mohamed Salah is er vanavond nog niet bij, maar toch is Egypte tegen Colombia een interessante partij. Beide teams spelen deze maand op het WK in Rusland en bereiden zich daar momenteel op voor. Bondscoach José Pekerman liet Colombia de afgelopen week achter gesloten deuren trainen, maar verwacht wordt dat hij zijn sterkste elftal zal willen testen tegen de Afrikanen.

Voetbal op tv

20.15 uur: Turkije - Tunesië, FOX Sports 2, live verslag van het oefenduel

21.00 uur: Frankrijk - Italië, Ziggo Sport, live verslag van het oefenduel 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen