AZ stelt Aalbers aan als hoofd scouting: "Hij is zeer ervaren"

31 mei 2018, 12:55

AZ heeft een nieuwe hoofdscout: Carlos Aalbers komt over van FC Groningen en is de vervanger van Michel Doesburg. Hij vertrekt na een kleine vijftien jaar uit Alkmaar, waarvan hij de laatste drie jaar als hoofdscout fungeerde. "Carlos heeft dankzij zijn jaren als speler, technisch directeur en hoofdscout een groot netwerk opgebouwd", aldus een lovende Max Huiberts.

De directeur voetbalzaken is blij dat Doesberg naar AZ komt. "Met Aalbers hebben we iemand met enorm veel ervaring binnengehaald", aldus de algemeen directeur op de clubsite. "Zo heeft hij bij NEC onder meer Alireza Jahanbakhsh naar Nederland gehaald." Eerder was hij werkzaam bij NEC en Willem II als technisch directeur, alvorens hij naar FC Groningen verkaste. Als speler kwam hij zijn hele loopbaan uit voor de club uit Nijmegen. 

Aalbers, die de afgelopen twee seizoenen in Groningen werkte als opvolger van Henk Veldmate, die naar Ajax vertrok, maakt een stap omhoog. Opnieuw zien de Noorderlingen dus hun scout vertrekken naar Noord-Holland. "Ik kreeg een goed gevoel van de gesprekken die ik met AZ heb gehad. AZ heeft het goed voor elkaar wat betreft organisatie, mensen en faciliteiten. Dat gaf voor mij de doorslag om de stap van FC Groningen naar AZ te maken", aldus de nieuwe medewerker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen