WK-koorts Kuipers: "Het is spannend welke duel je krijgt"

31 mei 2018, 08:06   Bijgewerkt: 31 mei 2018, 10:19

Door het ontbreken van Oranje in Rusland heerst de WK-koorts deze zomer een stuk minder in Nederland. Wie er wel 'last' van hebben zijn Björn Kuipers en Danny Makkelie. De scheidsrechters kunnen hun koffers inpakken, want zondag vertrekken zij naar Moskou.

Het zijn spannende tijden voor Kuipers, zijn assistenten en videoscheidsrechter Danny Makkelie. Binnenkort wordt door FIFA-scheidsrechtersbaas Masimo Busacca de eerste aanstellingen bekendgemaakt. "Dat is voor ons WK-koorts, het is altijd spannend welke wedstrijd je krijgt", vertelt Kuipers in Metro.

"Vier jaar geleden begonnen wij met Engeland - Italië, een geweldige kraker. De tweede wedstrijd was Zwitserland - Frankrijk, een superbelangrijke wedstrijd om plaatsing voor de achtste finale. Daarna Colombia - Uruguay, een Zuid-Amerikaanse clash. Toen bleef het Nederlands elftal goed presteren, dus was het toernooi voor ons voorbij", blikt de Nederlandse toparbiter terug.

Naast Team Kuipers gaat ook Makkelie naar de eindronde. Hij zal als videoscheidsrechter ingezet worden. "Ik wist dat ik nog geen kans zou maken om tijdens dit WK op het veld te staan. Als videoref is het voor mij een prachtige mogelijkheid om er toch bij te zijn. Weliswaar in een andere rol, maar dat is geen kleine taak. Je moet het niet onderschatten."

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen