Speelminuten voor Cillessen én Zoet bij Oranje, debuut Vormer

30 mei 2018, 18:34   Bijgewerkt: 30 mei 2018, 19:59

Bondscoach Ronald Koeman wil de komende week beide doelmannen van het Nederlands elftal aan het werk zien. De keuzeheer heeft woensdag op zijn persconferentie laten weten dat zowel Jasper Cillessen als Jeroen Zoet een interland gaat spelen. Daarnaast maakte hij bekend dat Ruud Vormer zijn debuut gaat maken in Oranje.

Het Nederlands elftal speelt donderdag tegen Slowakije en neemt het maandag op tegen Italië. Volgens Koeman gaat Cillessen in de ene interland keepen en Zoet in de andere. "Cillessen en Zoet gaan allebei een wedstrijd keepen'', zei hij woensdag. Verder hield hij de kaken op elkaar over zijn basiselftal. "Ik kijk het wedstrijd voor wedstrijd, na morgen zien we hoe en met wie we Italië gaan bestrijden."

Volgens Koeman is het logisch dat Ruud Vormer zijn debuut gaat maken. "Het is duidelijk dat als je nieuwe gezichten bij de groep haalt, dat zij in ieder geval speelminuten gaan maken. Vormer? Die zal wel gaan spelen in een van beide, of misschien wel beide, duels."

Het Nederlands elftal kreeg midweeks bezoek van darter Michael van Gerwen. "Het is interessant om van andere sporters te horen wat zij ervoor doen om de beste te zijn. Wij hebben namelijk geen idee hoeveel uur iemand als hij in zijn sport steekt. Darten is weliswaar een totaal andere sport, maar van winnaars kun je altijd leren", stelt Koeman.

Oranje oefent donderdag om 20.45 uur tegen Slowakije.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen