Ook international Van Es kiest voor landskampioen Ajax

30 mei 2018, 12:12   Bijgewerkt: 30 mei 2018, 15:57

Kika van Es verruilt FC Twente voor Ajax. Na één seizoen in Enschede kiest de international voor de regerend landskampioen. De 26-jarige verdediger heeft getekend voor één jaar. "Ik ben heel erg blij en trots dat ik onderdeel mag zijn van dit ervaren team", aldus Van Es.

"Ik ben hier gekomen om mijzelf te ontwikkelen", zegt de Brabantse op de website van Ajax. "Daarbij vind ik het belangrijk om met meiden samen te spelen die weten hoe hoog de lat ligt. Ik hoop hier een hoop plezier te beleven en ga mijn uiterste best doen om prijzen te pakken."

Ajax haalt Van Es als opvolger van Davina Philtjens. "Toen bekend werd dat Davina Philtjens (vertrekt naar Fiorentina, red.) weg ging, lag een lijstje met vervangers klaar om dat op te vangen. Als je dan Kika van Es kan halen die met het Nederlands elftal op die positie Europees kampioen is geworden, dan is de keuze niet zo heel moeilijk."

Van Es volgt zo Ellen Jansen naar Amsterdam, zij verruilde vorige week Twente voor Ajax. Eerder werden al Myrthe Munsterman en Vanity Lewerissa gepresenteerd. Daar tegenover staat het vertrek van onder andere Merel van Dongen en Kelly Zeeman.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen