Excelsior stelt fysiotherapeut Poldervaart aan als hoofdtrainer

30 mei 2018, 08:08   Bijgewerkt: 30 mei 2018, 11:41

Excelsior heeft Adrie Poldervaart aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. De Rotterdammers waren lang bezig met een zoektocht naar een opvolger voor Mitchell van der Gaag, maar een ideale kandidaat kwam er uit meerdere gesprekken niet naar voren. Dus wordt de huidige fysiotherapeut van de selectie, die al sinds 1993 bij de club zit (!), aangesteld als nieuwe coach.

"Uiteraard hebben we daar goed over nagedacht'', erkent algemeen directeur Ferry de Haan. "Het belangrijkste is echter dat wij hem de kwaliteiten toedichten die wij in een hoofdtrainer zoeken. Vanaf 30 juni, als de eerste training staat gepland, zullen wij hem als hoofdtrainer gaan beoordelen en dan zal hij zich ook zo moeten opstellen. Zijn werkzaamheden als fysiotherapeut behoren dan tot het verleden.''

Poldervaart maakte in de amateurs wel naam en faam als hoofdtrainer. Bij BVV Barendrecht won hij bijvoorbeeld de Rinus Michel Award voor beste trainer in het amateurvoetbal. Sinds dit seizoen beschikt hij ook over de juiste papieren om in de Eredivisie te mogen coachen. De Haan: "Nadat Mitchell had laten weten te zullen vertrekken, hebben wij met drie mogelijk kandidaten gesproken. Om uiteenlopende redenen ging dat allemaal niet door. Wij zijn vervolgens op zoek gegaan naar iemand met dezelfde competenties, maar met minder ervaring in het betaalde voetbal. Ik wil BVV Barendrecht bedanken voor hun medewerking en het feit dat ook zij Adrie deze kans gunnen."

{image[318514][right-half][Ferry de Haan]}Leegloop

Wel wordt het een zware klus in Kralingen voor Poldervaart. Niet alleen omdat hij de selectie al goed kent en vice versa: de ploeg verliest met het vertrek van onder anderen Milan Massop, Hicham Faik, Khalid Karami, Stanley Elbers, Theo Zwarthoed en enkele huurlingen het geraamte van de ploeg. Het voordeel voor Poldervaart is dat hij, als hoofdtrainer, ook deels een nieuwe groep krijgt die hem ook vanaf de eerste minuut als hoofdcoach ziet.

"Uiteindelijk gaat het om de kwaliteiten die hij volgens ons wel heeft. Adrie heeft prima gepresteerd met de amateurclubs waar hij heeft gewerkt en heeft natuurlijk niet voor niets het hoogste trainersdiploma behaald. Hij is al heel lang hoofdtrainer en onze spelers spraken nu al vaak met hem over voetbal. Ook voor de spelers geldt dat Adrie nu geen fysiotherapeut meer is, maar hoofdtrainer. Hij zal ook beslissingen moeten gaan nemen die horen bij een hoofdtrainer", aldus De Haan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen