Aké staat nog achter keuze om vroeg naar Chelsea te gaan

30 mei 2018, 07:50

Nathan Aké denkt dat het feit dat hij momenteel bij Oranje zit, voor een groot deel aan Chelsea te danken is. De voormalig Feyenoorder bewandelde een andere weg dan vaak wordt genoemd (via kleine clubs de stap naar de top maken), door op vroege leeftijd naar Engeland te verkassen. In zijn geval pakte het goed uit, want hij kwam terecht bij Bournemouth, waar hij een belangrijke kracht in het elftal is.

"Ik ga graag uitdagingen aan en ben niet bang om grote stappen te maken. Aan het eind van de rit moet je geen spijt hebben van een kans die je hebt laten lopen", vertelt hij in De Telegraaf. "Van jongs af aan heb ik me altijd zelfstandig opgesteld. Dat helpt. Het wordt lastig als je voor Londen kiest en je je ouders mist, je vriendjes of gewoon Nederland."

Ook voor kritiek moet je je soms afsluiten als je de route bewandeld die Aké deed. "Het is ook allemaal niet geweldig geweest onderweg, want je incasseert net zo goed klappen en daar moet je mentaal mee kunnen omgaan. In je eentje. Wel spelen, niet spelen, wel verhuren, niet verhuren; er worden beslissingen voor je genomen en je moet als tiener zelf onderweg ook moeilijke beslissingen nemen."

Uiteindelijk heeft het bijgedragen aan een mooie transfer naar Bournemouth en Oranje. Al is dat laatste nog zeker geen vanzelfsprekendheid. "Ik verwacht het nog niet, maar hoop wel altijd op een oproep van de bondscoach. Het helpt dat ik bij mijn club Bournemouth in goede vorm steek en we met een twaalfde plaats in de Premier League een prima prestatie hebben geleverd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen