Langeler sluit af met overwinning, zeges van Argentinië en Peru

30 mei 2018, 07:35   Bijgewerkt: 30 mei 2018, 08:53

Jong Oranje heeft de Zuid-Afrikaanse oefentrip afgesloten met een overwinning op Paraguay. Daar had de formatie van Art Langeler, die bezig was aan zijn laatste duel als bondscoach, echter wel strafschoppen voor nodig. Verder won Argentinië in de nacht van dinsdag op woensdag van Haïti en rekende WK-ganger Peru af Schotland. Panama kwam niet verder dan een gelijkspel. 

De beloften van Oranje, die eerder deze trip eenvoudig wonnen van Bolivia, kwamen net als in het eerste duel op achterstand. Een kopbal van Saúl Salcedo zorgde voor de 0-1, waarbij Twente-goalie Drommel niet geheel vrijuit ging. AZ'er Guus Til maakte twintig minuten voor het einde gelijk, waarna was afgesproken om strafschoppen te nemen.

Bij Oranje waren Teun Koopmeiners, Pablo Rosario en Arnaut Groenveld succesvol, alleen sc Heerenveen-middenvelder Pelle van Amersfoort scoorde niet. Omdat Paraguay vanaf elf meter liefst drie keer miste, won Langeler zijn afscheidswedstrijd als bondscoach.

Opstelling Jong Oranje

Drommel, Dumfries, Rosario, Van Drongelen, Ouwejan (72. Diks), Koopmeiners, Til (82. Bacuna), Van Amersfoort, Kluivert (72. Dilrosun), Lammers (46. Kadioglu), Groeneveld.

WK-gangers

Ook kwamen er afgelopen nacht de nodige WK-gangers in actie. Lionel Messi liet tegen Haïti - met NAC Breda-spits Richelor Sprangers even in het veld - zien waarom hij graag rust wilde bij FC Barcelona de laatste weken: hij wil vlammen met de Argentijnen. Een hattrick en een assist op Sergio Agüero van zijn kant zorgde voor de 4-0 eindstand. Peru, met Renatio Tapia in de basis, was te sterk voor Schotland dankzij goals van Christian Cueva en Jefferson Farfán. Tot slot speelde Panama, ingedeeld bij België, Engeland en Tunesië op het WK, doelpuntloos gelijk tegen Noord-Ierland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen