NAC Breda accepteert voorwaardelijke boete van KNVB

29 mei 2018, 15:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC Breda heeft een boete gekregen van de KNVB. Tijdens het duel met Willem II op 15 april jongstleden in de Eredivisie werd er vuurwerk op het veld gegooid door de 'fans' van NAC en daarvoor moet de club een boete van vijfduizend euro betalen. Deze is overigens nog wel voorwaardelijk.

Ook werden er voorwerpen en bekers met vloeistof op het speelveld geworden. De KNVB laat de actie niet onbestraft, maar doet dat dus vooralsnog voorwaardelijk. De vier daders hebben een stadionverbod van negen maanden opgelegd gekregen. Tijdens het heenduel misdroegen de Willem II-supporters zich juist en  die club kreeg een flinke staf. Zo mocht een deel van de fans niet aanwezig zijn tijden de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

'NAC heeft de situatie voorafgaand en tijdens het duel nauwkeurig gevolgd en, waar de club het nodig achtte, ingegrepen', laat de club in een statement weten. 'Daarnaast is het gooien van bier en het ontsteken van vuurwerk tijdens wedstrijden al langer een punt van aandacht en doet de Parel van het Zuiden dit sinds enige tijd niet meer af met een waarschuwing of voorwaardelijk stadionverbod. Ook wordt getracht om een boete die voortkomt uit het ontsteken van vuurwerk of het gooien van bier op de betreffende supporters te verhalen. Dit kan dus oplopen tot een persoonlijke boete van duizenden euro's, zo mogelijk dus ook voor de vier vuurwerkontstekers bij NAC – Willem II.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen