PEC Zwolle stelt duo Brugge-Palland aan als hoofd jeugdopleiding

29 mei 2018, 13:10

PEC Zwolle heeft Henk Brugge en Alexander Palland – op dit moment nog jeugdtrainers – aangesteld als de nieuwe hoofd jeugdopleidingen. Het duo volgt samen Bart Ebbens op, die naar het professionele scoutingsapparaat van de club gaat. Beide tekenen een verbintenis voor drie jaar in Overijssel en kijken uit naar hun nieuwe werkzaamheden.

"In het in medio 2017 gepresenteerde meerjarenplan, staat als één van de pijlers het doorontwikkelen van de voetbalacademie. Concreet heeft de club de ambitie om door te groeien van een nationale, naar een internationale voetbalacademie", legt technisch directeur Gerard Nijkamp uit. "Om dat te bewerkstelligen, zijn er binnen de PEC Zwolle Voetbalacademie focusgebieden aangegeven. Met Henk Brugge en Alexander Palland als nieuwe hoofd opleidingen zetten wij een volgende stap in deze ontwikkeling. Henk en Alexander kennen de club door en door en zijn dan ook zeer geschikt om deze functie te gaan bekleden."

Hoofdrolspelers

"In de afgelopen acht jaar dat ik hier werkzaam ben, hebben we samen met de vaste trainersgroep enorme progressie geboekt. Het is heel mooi dat de club trainers intern de kans geeft om samen met de PEC Zwolle Voetbalacademie door te groeien. Zelf ga ik fulltime deze functie uitoefenen, waardoor ik ondersteunend zal gaan zijn naar alle jeugdtrainers, zodat ik affiniteit houd met het veld", aldus Brugge.

Ook Palland werkt al zeven jaar bij PEC Zwolle als jeugdtrainer en doet komend seizoen de 017 groep. "Samen met Henk krijgen wij nu, als jongens van de club, de kans om dat wat Rini Coolen, Dwight Lodeweges en Bert Ebbens en een geweldige vaste trainersgroep de afgelopen jaren hebben opgebouwd, verder door te ontwikkelen. Naast hoofd opleidingen, was het een vurige wens van mij om tevens trainer te blijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen