De Gier wil passie zien: "Bloed zweet en tranen in de Bloedkuul"

29 mei 2018, 10:52

Jack de Gier werd dinsdag officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van NEC. In Nijmegen wil de coach weer met positiviteit werken aan de toekomst van de club, ondanks dat het afgelopen half jaar bijzonder moeizaam verliep. "De reacties zijn nu positief. Vanuit de HKN, de supportersvereniging. Iedereen zet de schouders er weer onder", aldus De Gier bij zijn aanstelling.

Dat vertelt hij tegenover Omroep Gelderland. "Ik heb het gevoel dat er positieve energie los komt door mijn komst. We moeten nu het stadion weer vol spelen en dan ga je ook de volgende stap maken", denkt de trotse coach. "Gaan we terug naar 1998, de manier waarop ik speelde sloeg aan in Nijmegen. We moeten nu zelf een elftal gaan samenstellen wat dat soort voetbal speelt. Iedereen die betrokken is bij de club moet zich met het elftal kunnen identificeren. Bloed, zweet en tranen in de Bloedkuul. Volle bak gaan."

Dat rechtstreeks promoveren naar de Eredivisie moeilijker wordt dan ooit, beseft De Gier maar al te goed. Maar er leiden meer wegen naar Rome, weet hij. De Gier: "Veel ploegen gaan van elkaar winnen en ik denk dat de verschillen heel klein worden aan het einde van de rit. Je moet niet in paniek raken, ook niet als je een keer vijfde of zesde staat. En op het juiste moment pieken. Het liefst wil je snel, maar je moet niet bang zijn om een paar tikken op te lopen. Met Almere waren we negende, maar in de play-offs hadden we het verdiend om te promoveren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen