Pröpper hoopt op basisplaats bij Oranje na 'goed seizoen'

28 mei 2018, 14:08

Davy Pröpper hoopt snel een basisplaats te veroveren bij het Nederlands elftal. In de laatste interland maakte de middenvelder een goede indruk tegen Portugal en ook bij zijn club Brighton & Hove Albion toonde hij zich een ware marathonman. Op uitzondering van zijn schorsing van drie duels miste hij geen minuut in de Premier League.

"Ik mag ook zeggen dat ik een goed seizoen achter de rug heb", blikt de middenvelder terug tegenover het Algemeen Dagblad. Hij speelde vooral controlerend op het middenveld. "Ik denk dat ik nog steeds op alle posities van het middenveld kan spelen. Op mijn nieuwe plek moet ik continu aanspeelbaar zijn en het spel verplaatsen van links naar rechts en van achter naar voren. Dat gaat me aardig af, maar daardoor heb ik ook voor het eerst in een hele competitie niet voor mijn club niet gescoord. En scoren is toch ook wel lekker."

Bij Oranje zal hij zich ook voornamelijk richten op de controlerende plek op het middenveld. Of hij op een basisplaats rekent onder Koeman? Dat vond de voormalig PSV'er moeilijk te zeggen. "Zo'n wedstrijd tegen Portugal is natuurlijk mooi meegenomen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen