Gouden Schoen voor vijfde keer naar Messi, Salah tweede

28 mei 2018, 10:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lionel Messi is net als vorig jaar de overall topscorer van Europa geworden. De sterspeler van FC Barcelona maakte dit seizoen 34 goals, twee meer dan Liverpool-speler Mohamed Salah. Dit levert de Argentijn de ESM Gouden Schoen op, nadat Messi deze in 2010, 2012, 2013 en 2017 ook al op zijn naam schreef.

Vorig seizoen was Bas Dost nog lange tijd in een tweestrijd met Messi verwikkeld om deze prijs, maar eindigde de

Nederlandse spits van Sporting Portugal uiteindelijk tweede. Dit seizoen vinden we Dost, goed voor 27 goals in de Portugese Primeira Liga, terug op de achttiende plaats. Omdat Dost in een relatief zwakkere competitie uitkomt, worden zijn goals ook minder zwaar gewogen in het uitdelen van deze prijs. Zodoende vinden we Cristiano Ronaldo, die een goal minder scoorde dan Dost, tien plaatsen hoger op de ranglijst.

Waar de Nederlandse spits van Sporting Portugal vorig jaar nog de voornaamste concurrent was, ging het dit seizoen lang tussen Messi en Salah. De beide heren werden topscorers in hun competitie en de Premier League en Primera Division worden even zwaar gewogen. Omdat Messi uiteindelijk twee goals meer scoorde trekt hij aan het langste eind. Alireza Jahanbakhsh, topscorer van de Eredivisie, is met 21 goals op de 42e plaats geïndigd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen