Memphis: "Als ik de Bijbel lees, geeft me dat rust"

Memphis: "Als ik de Bijbel lees, geeft me dat rust"

28 mei 2018 – Dat Memphis Depay een uitstekend seizoen achter de rug heeft, komt volgens hem mede door het christelijke geloof. Het geeft de Oranje-international meer rust in zijn leven, met als gevolg zestien doelpunten in zijn eerste jaar voor Olympique Lyon.

"Ik ben mezelf meer gaan kennen. Iedereen weet dat ik van vroeger uit al gelovig ben, maar ik heb nu ook mijn rust gevonden in het geloof. Dat brengt me op een ander level en geeft een andere insteek aan mijn leven", vertelt Memphis in De Telegraaf. "Als ik de Bijbel lees, geeft me dat rust. Vroeger heb ik ook wel de Bijbel gelezen, maar toen ik jong was, waren er nog zoveel andere dingen in mijn hoofd dat ik er niet echt op gefocust was."

Sinds anderhalf jaar is Memphis veel meer met het geloof bezig. "Ik moet nog meer lezen. Ik ben nu bezig met het Nieuwe Testament. Genesis uit het Oude Testament spreekt me aan. Dan zie je wat God voor ons heeft gedaan. Hoe alles is begonnen. Dat God ons heeft geschapen. Als kind ging ik met mijn opa en oma naar de kerk. Nu ga ik niet naar de kerk, want ik speel vaak op zaterdag en zondag, maar ik weet dat God overal is."

Ook zijn manier van juichen - de vingers in de oren - heeft te maken met het geloof. "Als ik mijn vingers in mijn oren stop, wordt dat uitgelegd als 'hé, jullie moeten stil zijn'. Maar dat is het helemaal niet. Ik geef aan dat ik me voor alles afsluit en ik wijs ook naar de lucht. Daarmee laat ik zien dat ik mijn Bijbel lees en in het woord van Jezus blijf leven. Daardoor maak ik me helemaal geen zorgen over wat de buitenwereld zegt en ik kijk er ook niet naar. Ik ben daarvoor doof en blind geworden."

gerelateerd