Keeperstrainer Achterberg steunt Karius: "Life goes on"

27 mei 2018, 20:26

Al jaren is John Achterberg de keeperstrainer van Liverpool. In goede en slechte tijden. Dus moest de Nederlander zaterdagavond na de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid (3-1) in actie komen voor de blunderende en later treurende Loris Karius. "Kom op, Loris, je moet sterk blijven", waren zijn eerste woorden voor de goalie.

"This is life. Je moet verder. Verder viel er weinig te zeggen. Wat kan je zeggen? Je probeert hem op te beuren. Iedere speler maakt wel eens zo dag mee", bleef Achterberg koeltjes tegenover het Algemeen Dagblad over het rampscenario dat zich in Kiev voltrok. Met twee grote blunders leidde Karius de zege in van Real Madrid. De doelman [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/333419/karius-spreekt-zich-uit-het-liefst-zou-ik-de-tijd-terugdraaien/,_blank,realiseerde dat zich] ook na het duel.

"Je kan het vergelijken met een speler die een beslissende strafschop mist. Dat is voor iedere voetballer vervelend", aldus Achterberg, die zich uiteraard ontfermd over zijn pupil. "Ik stuur hem zeker een paar sms'en om te kijken hoe het gaat, maar dat had ik sowieso gedaan. Je wint en je verliest samen."

Al met al was het een treurige avond. Toch zal het niet de laatste keer zijn dat Karius het vertrouwen krijgt van de technische staf. "Over vier weken beginnen we weer aan de voorbereiding. Hij moet zich erover heen zetten. En straks weer aan de bak. Hij heeft vaak genoeg laten zien dat hij een goede keeper is. Ik verwijt hem niets. Life goes on."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen