Kuyt geniet met volle teugen: "Kijk terug op iets prachtigs"

27 mei 2018, 17:59

Dirk Kuyt heeft met volle teugen genoten van zijn afscheidswedstrijd. De man om wie het allemaal draaide zondagmiddag genoot van zijn allerlaatste momenten als voetballer in De Kuip, die was gevuld met vrijwel alleen maar grote sterren. "Mijn hele carrière heb ik vooruit gekeken, nu kijk ik terug op iets prachtigs", vertelde hij.

"Je hele carrière schiet door je hoofd. Twintig jaar. Jongens van FC Utrecht en Feyenoord aan het begin zijn er, ook spelers van de laatste jaren. Het ene is lang geleden, het andere meer recent. Maar het is beide net als vroeger", glimlachte Kuyt tegenover de verzamelde media. "Ik krijg veel waardering van de spelers die hier waren. Mooi om het zo af te sluiten."

Met drie teams en vele legendes op het veld, waren er bijzonder veel sterren op het veld. Kuyt: "Het is niet zo dat we elke dag bij elkaar op de koffie zitten. Maar als je ze belt, dan is het weer als voorheen. Het is fijn om met hen weer even terug in de tijd te gaan. We hebben mooie dingen meegemaakt, het was mooi zo. Alsof het zo had moeten zijn. Een geweldig spandoek ook van de fans."

Voormalig ploeggenoot Steven Gerrard werd zelfs nog even in een Feyenoord-shirt gehesen. "Dat is typisch Steven. De beste speler met wie ik ooit heb samengespeeld. Een geweldig mens. Zijn vlucht uit Kiev was verlaat, toch wilde hij dit doen. Dat zegt genoeg over hem."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen