Hoe verder met Karius? "Dit kan een trauma worden"

27 mei 2018, 13:45

Loris Karius beleefde zaterdag een absolute horroravond met twee kapitale blunders in de Champions League-finale tegen Real Madrid (3-1). De 24-jarige keeper was na afloop ontroostbaar en gaat zware maanden tegemoet. Dat beseft sportpsycholoog Rico Schuijers.

De psycholoog weet dat er moeilijke tijden aanbreken voor de Duitse keeper van Liverpool. Hij kan niet voorspellen hoe lang zijn revalidatie zal duren. "Qua tijd is er niets over te zeggen, dat gaat bij de ene sporter sneller dan bij de andere. Maar dit kan echt een trauma voor Karius worden.  Hij zal verdrietig zijn, en heel boos op zichzelf", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Volgens Schuijers is Liverpool niet goed omgesprongen met de falende doelman. "Het viel mij op dat Karius redelijk lang alleen was, nadat hij de fouten maakte. Er waren niet meteen ploeggenoten bij hem. Ook zijn coach Jürgen Klopp reageerde volgens mij zichtbaar geïrriteerd. Dat helpt niet mee." Karius heeft de komende tijd alle steun nodig, weet de sportpsycholoog. "Hij zal waarschijnlijk doodsbedreigingen krijgen, en dat heeft impact. Iedereen zal iets van hem vinden en zijn mening geven. Maar waar hij zich op moet concentreren is de mening van zijn familie, van zijn team. Die moeten hem niet laten vallen."

Video: de twee enorme flaters van Liverpool-doelman Karius

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen