Memphis: "Dan kom je bij Oranje ook met een lekker gevoel"

Memphis: "Dan kom je bij Oranje ook met een lekker gevoel"

27 mei 2018 – Memphis kan terugkijken op een geweldig seizoen bij Olympique Lyon, zijn Franse werkgever die hij op de laatste speeldag van de competitie met een hattrick eigenhandig naar de Champions League schoot. Daardoor meldde hij zich zaterdag in opperbeste stemming bij het Nederlands elftal.De aanvaller weet dat hij na een seizoen met negentien goals en dertien assists bij de beste spelers van zijn club hoort. Door het sterke seizoen is hij met een goed gevoel bij Oranje gekomen. "Ja, dat was lekker. Dan kom je hier bij Oranje ook met een lekker gevoel. Maar uiteindelijk hebben we geen prijs gewonnen, dus we moeten ook niet te blij doen", zegt hij tegen de NOS.

In de interland tegen Portugal (3-0 winst) was Memphis als valse spits van waarde. Dat bracht Lyon-trainer Bruno Genesio op ideeën. "Ik weet sowieso dat het met die wedstrijd te maken had, omdat de coach daar aanwezig was", stelt Memphis. "Toevallig was onze spits geschorst, dus toen zette de coach mij in de punt van de aanval. Ik scoorde twee keer (tegen Toulouse) en daarna bleef ik scoren. In die vrije rol voel ik mij heerlijk."

Vanwege zijn topvorm mag er ook in de komende interlands tegen Slowakije en Italië het nodige verwacht worden van Memphis. "Ik denk het wel. We moeten de lijn van de wedstrijd tegen Portugal doortrekken en ons proberen te verbeteren. Als dat lukt, dan belooft het wel wat, ja."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 januari 2019

  2. zondag 20 januari 2019