Van Bronckhorst looft karakter Kuyt: "Dirk is een winnaar"

Van Bronckhorst looft karakter Kuyt: "Dirk is een winnaar"

27 mei 2018 – Giovanni van Bronckhorst werd vorig seizoen kampioen met Dirk Kuyt bij Feyenoord, maar kreeg onlangs de wind van voren toen de biografie van de vorig jaar gestopte aanvaller uitkwam. Toch weigert de hoofdtrainer om kwaad te spreken over Kuyt en is hij positief over diens karakter.Van Bronckhorst, die zondag uiteraard van de partij is bij de Dirk Kuyt Testimonial, is zeer positief over Kuyt. "Zijn karakter is een van zijn sterkste punten. Dirk heeft een carrière gehad waarin hij telkens een stapje hoger ging. Van Quick Boys naar FC Utrecht, naar Feyenoord, naar Liverpool. Hij moest altijd knokken om dat niveau te halen. Je wordt bij zulke stappen gedwongen om jezelf te blijven ontwikkelen en daarin is Dirk goed geslaagd", stelt hij vast tegenover de NOS.

"Zijn mentaliteit en zijn karakter hebben hem ook gebracht bij clubs waarbij karakter altijd in het DNA zit", weet de trainer. "Of het nou FC Utrecht of Feyenoord of Liverpool is. Maar Dirk heeft ook zijn voetbalkwaliteiten in de loop van zijn carrière ontwikkeld. Hij is steeds beter geworden. Vanaf de dag dat hij hier binnenkwam, wilde Dirk winnen. Dat zit ook in zijn karakter. Dirk is een winnaar. En in die mentaliteit neemt hij zijn medespelers mee. Niet alleen in wedstrijden, maar ook in de training en in de gym. Voor een trainer is het belangrijk dat je zulke spelers in de selectie hebt."

Tijdens het kampioensjaar en het laatste seizoen van Kuyt als prof, was de international regelmatig wisselspeler. "Het is vaak gegaan over mijn band met Dirk, zeker in het kampioensjaar. Het was een fantastisch jaar voor mij als trainer, maar ook moeilijk omdat je mensen in de selectie moet teleurstellen. Dat heb ik een aantal keer met Dirk moeten doen. Dat was wel moeilijk, omdat je natuurlijk een verleden hebt met elkaar en elkaar goed kent. Dirk sprak daarover natuurlijk zijn teleurstelling uit. En dat moet ook. Maar uiteindelijk ben je als coach verantwoordelijk voor je hele team."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 januari 2019

  2. zondag 20 januari 2019