Real Madrid breidt dankzij Bale hegemonie uit na uitvallen Salah

26 mei 2018, 22:39   Bijgewerkt: 26 mei 2018, 23:12

Real Madrid heeft voor het derde jaar op rij beslag gelegd op de Champions League. Liverpool begon zeer sterk, totdat goudhaantje Mohamed Salah geblesseerd uitviel. Het verliezen van de Egyptenaar kwam Liverpool niet te boven. Invaller Gareth Bale besliste met een fenomenale omhaal de wedstrijd: 2-1. In de slotfase maakte de aanvaller zelfs de 3-1 en zodoende legt Real Madrid voor de derde maal op rij beslag op de Cup met de Grote Oren. Al mag het Loris Karius wel een bloemetje sturen.

Onder aanvoering van Salah begon Liverpool dus nog voortvarend aan de wedstrijd. Dreigende momenten stapelden zich opeen voor het doel van Real-keeper Keylor Navas. Schoten van Geoginio Wijnaldum, Roberto Firmino, Sadio Mané en Salah werden stuk voor stuk geblokt, terwijl een snoeiharde uithaal van Trent Alexander-Arnold werd geklemd door Navas. Real Madrid, nog zonder Bale dus, werd aardig overlopen en stelde hier in aanvallend opzicht weinig tegenover, behoudens schoten van Marcelo en Cristiano Ronaldo die geen doel troffen.

Real Madrid kende vervolgens een dreigende periode, met gevaarlijke schoten, maar kwam net als Liverpool niet tot scoren in de eerste helft. Een doelpunt van Benzema werd terecht afgekeurd voor buitenspel, maar een grotere teleurstelling voor de Madrilenen had daarvoor al plaatsgevonden. Rechtsback Daniel Carvajal raakte namelijk geblesseerd aan zijn enkel, nota bene in duel met de vervanger van Salah (Lallana), en kon net als Salah niet verder. Benzema poeierde in de blessuretijd nog net naast, waardoor Liverpool met een 0-0 stand weer het goede gevoel kon proberen terug te krijgen in de rust.

Dit bleek echter geen makkelijke opgave: Liverpool stuntelde enorm in de fase na rust. Na paniekerig verdedigen raakte Isco uit kansrijke positie de lat en dit bleek een voorbode op de enorm knullige 1-0 van Real. Liverpool-doelman Loris Karius wilde, nadat hij de bal oppikte het spel versnellen en gooide gehaast het speelwerk richting Dejan Lovren. Benzema lette echter goed op, zette zijn voet ertussen en tikte ineens binnen. Een enorme keepersfout van Karius, die er zichtbaar lang moeite mee had. Zonder Salah wist Liverpool simpelweg geen vuist te maken voorin, maar toch liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten.

Na een corner wist Mané een kopbal van Dejan Lovren namelijk succesvol te verlengen: 1-1. Dit was het moment voor Real-trainer Zinedine Zidane om Gareth Bale het veld in te sturen. De man van honderd miljoen is de laatste tijd in goede vorm, maar begon dus op de bank. Nadat Isco van dichtbij Karius niet kansloos liet, moest de Spanjaard plaatsmaken voor Bale. Getergd tot het bot zocht de Welshman naar een mogelijkheid om zijn stempel te drukken, en deze zou zich snel aandienen.

De meest prestigieuze clubprijs van Europa gaat dus opnieuw naar Madrid, terwijl Atlético Madrid ook al de Europa League naar de Spaanse hoofdstad bracht. Het is Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk niet gelukt om Arjen Robben van de troon te stoten als laatste Nederlandse Champions League-winnaar. Karius zal maar moeilijk kunnen slapen, terwijl Bale zich als invaller kroonde tot Man of the Match. Het is te hopen dat Salah en Carvajal op tijd fit zijn voor het WK, eerst heeft laatstgenoemde nog een aardig feestje te vieren. Tot in de laatste uurtjes zal in Madrid en Kiev, waar de wedstrijd gespeeld werd, door supporters gehuld in wit uitbundig gefeest worden.

[photo,114187,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen