Fulham wint duel van 200 miljoen en promoveert naar de PL

Fulham wint duel van 200 miljoen en promoveert naar de PL

26 mei 2018 – Na een afwezigheid van vier seizoenen keert Fulham terug in de Premier League. De formatie uit Londen was zaterdag op Wembley met 0-1 te sterk voor Aston Villa, dat ondanks een overtalsituatie in de slotfase geen doelpunt wist te forceren. Dat betekent dat John Terry, hij beloofde door te gaan bij Aston Villa als ze promoveren, volgend seizoen niet te zien zal zijn in de Premier League.Onder toeziend oog van iets meer dan 85.000 toeschouwers nam Fulham na 23 minuten de leiding. Sterspeler en toptalent Ryan Sessegnon had een prachtige steekbal in huis op Tom Cairney, die niet faalde en de bal keurig in de lange hoek schoof. Fulham voelde zich sterk door de voorsprong, maar na rust kreeg ook Aston Villa de nodige kansen. Met John Terry als basiskracht slaagde de ploeg er echter niet in om een gelijkmaker te forceren.

Bij Fulham kreeg Denis Odoi twintig minuten voor tijd rood vanwege een spijkerharde charge op Villa-middenvelder Jack Grealish, maar ook de man-meer-situatie hielp het team uit Birmingham niet.

Fulham speelde de afgelopen vier seizoenen in het Championship, maar is komend voetbaljaar dus weer op het hoogste niveau te bewonderen. Daarnaast wordt de clubkas gespekt met een megabedrag van 200 miljoen euro, waarmee het zich financieel kan meten met Europese subtop.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 20 mei 2019

  2. zondag 19 mei 2019