Van Gaal looft Kuyt: "Zou mijn schoonzoon kunnen zijn"

26 mei 2018, 14:01

Louis van Gaal is zondag als trainer actief bij de Dirk Kuyt Testimonial en is blij dat hij zijn voormalig pupil kan helpen om een mooie afscheidswedstrijd te krijgen. De coach is lovend over de oud-aanvaller, met wie hij succesvol werkte bij Oranje.

Op de website van Feyenoord zegt Van Gaal wat hem te binnen schiet als hij aan Kuyt denkt. "Dat hij een op en top professional is. Belangrijker nog is hoe hij als mens in elkaar steekt. Hij is iemand die als mens mijn schoonzoon zou kunnen zijn. Als vader zou je wensen dat je dochter met iemand als Dirk zou thuiskomen. Het is ook niet voor niets dat ik hem altijd tweede of derde aanvoerder maakte in mijn team. Voor het WK in 2014 zag ik hem in eerste instantie ook als aanvoerder van de kleedkamer, en niet direct als speler in het elftal."

"Voor dat WK heb ik op het laatste moment de spelerslijst samengesteld", vervolgt Van Gaal. "Waarbij voor mij doorslaggevend was dat Dirk een grote toevoeging kon zijn in de kleedkamer, want hij is iemand die mensen kan binden. Ik geloofde in zijn persoonlijkheid en manier van hoe hij voetbal bedreef, daarom heb ik uiteindelijk een plek voor hem ingeruimd. Ik ben een directe persoonlijkheid, dus ik heb hem dat voorafgaand aan dat toernooi ook klip en klaar op die manier verteld."

Kuyt knokte zich vervolgens als rechtsback alsnog in de ploeg. "Ja, dat is hem toen toch weer gelukt. Ik heb tijdens een training tegen hem gezegd dat hij als spits niet zo snel een kans zou krijgen en dat hij zich beter kon concentreren op de backpositie. Uiteindelijk heeft hij mij op die manier overtuigd, waarbij het in zijn voordeel was dat we met wingbacks speelden. Ik heb vaker spelers op een andere positie laten spelen, alleen was in dit geval het opmerkelijke dat Dirk al een gevestigde speler was en dat hij die wisseling toch heeft geaccepteerd. Hij had bedacht dat hij zich uiteindelijk op die positie in het elftal zou knokken en dat is uiteindelijk ook gebeurd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen